Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

10 utvalda mat- och dryckesnyheter att smaka på i höst

02 sep, 2024
AvNami Kawakita
10 utvalda mat- och dryckesnyheter att smaka på i höst
Många har börjat hitta tillbaka till kontoret och plötsligt känns sommarens varma kvällar långt borta. Men frukta inte – nu rasar det in roliga nyheter i hyllorna och här är några av våra utvalda favoriter som förgyller i höstrusket!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

1. Kalles Kaviar får egen kollektion

Kalles kaviar fyller 70 år och firar med en kollektion på Designtorget
Stockholm, 2024 © 2024 Felicia Berlin 2024 Felicia Berlin

Kalles Kaviar fyller 70 år och flyttar i samband med det in på Designtorget med en ny kollektion för frukostbordet. Kollektionen består av en frukostbricka, dryckesunderlägg, kökshandduk, dricksglas och en tygväska med kaviarinspirerade illustrationer skapade av Mathilde Ahlström. Keramikstudion Swedenland ceramics har även formgivit en vas och muggar där keramikens form återspeglar kaviarsträngens karaktäriska mönster. Kollektionen inkluderar även en röd handdukshållare ”Pluring” som symboliserar det röda locket på Kalles Kaviar-tuben. Kollektionen lanseras den 17 september, både i butik och online på ANNONS designtorget.se.

Annons

2. Frukt+te=sant

Fruktjuice med te, både gott och nyttigt

God Morgon utökar sitt sortiment med en fräsch nyhet som lär bli ett måste att ha hemma i kylen framöver – nämligen frukt kombinerat med te. God Morgon Fruit + Tea är en fruktdryck helt utan tillsatt socker, tillgänglig i två uppfriskande smaker: Vitt te, äpple & persika samt Vitt te, äpple & rabarber. Den innehåller 60% aromatiskt vitt te och 40% pressad frukt som ger naturlig sötma och en fräsch och fruktig smak – helt utan tillsatt socker eller sötningsmedel. God att avnjutas väl kyld och gärna med is, en perfekt törstsläckaren för alla tillfällen. De nya produkterna kommer finnas i butik från vecka 37.

Annons

3. Milkshakemonster till Sverige

Lila viral milkshake kommer till Mc Donalds i Sverige

McDonalds lila milkshakemonster Grimace firar 52 år! Den lurviga karaktären var från början något av en ondskefull karaktär som stal just milkshake men han har lämnat sitt förflutna bakom sig och är numera en oförarglig och klumpig figur. Från 1971 och framåt var McDonald’s starkt förknippat med McDonaldland där Grimace bodde med Ronald McDonald och deras andra vänner. Karaktärerna syntes i allt från reklamfilmer och tv-serier till böcker och tv-spel. Men sen 2003 har Grimace och hans vänner allt som oftast hållit sig undan rampljuset. För att fira hans födelsedag lanserades en lila Grimace Shake på amerikanska McDonalds-restauranger och nu kommer äntligen den älskvärda superstjärnan till Sverige – och med sig har han förstås sin krämiga Grimace Shake! Det är en milkshake med blåbärssmak och krämig gräddtopping, mums!

Annons

4. Ketchup med smak av picklad gurka

Två av svenskarnas favoritsmaker i en och samma flaska – ketchup och picklad gurka
Jonathan Kennedy

Att svenskar älskar sin ketchup är inget nytt, vi äter mer ketchup per person än något annat land i världen. Men vi älskar också inlagda grönsaker och framförallt picklad gurka. Ketchupfavoriten Heinz är därför lite extra stolta över sin senaste nyhet – där två av de mest älskade smakerna kombineras. Nu får du den välkända smaken av Heinz tomatketchup och den oemotståndliga syrligheten av picklad gurka, kombinerat i en slät ketchup, med en nypa dill – perfekt att ringla över pommes, korv eller hamburgare. Ja, den passar som tillbehör till vad som helst egentligen. Heinz ketchup med picklad gurka finns nu att köpa hos Ica, Coop och Citygross runt om i Sverige.

Annons

5. Toppa tacon som ett proffs

Toppa tacon med två nya smaker från Santa Maria

Lika mycket som vi älskar ketchup, älskar vi tacos! Santa Maria har släppt två nya såser i smart squeezeflaska, som underlättar sölandet lite grann i alla fall. Servera förslagsvis en smakrik och saftig kycklingtaco och toppa med Lime & Jalapeño-såsen. Eller en krispig blomkålstaco och toppa med den lite heta Chipotle Chili Mayo-såsen. Den funkar också finfint att ringla över en quesadilla eller ha på hamburgaren. En god topping lyfter hela tacoupplevelsen och får serveringen att se extra aptitlig och härlig ut!

Annons

6. En storm kommer lastad

Reign Storm är en ny energidryck som gjort succé i USA

En storm med koffein från gröna kaffebönor, guarana och grönt te! Ingredienser som bidrar till att förbättra din dagliga vitalitet och skärpa ditt fokus när energin dippar. Välkommen REIGN Storm! Drycken kommer i tre smaker: Valencia Orange, Peach Nectarine och Kiwi Blend. Med sitt rika innehåll, bestående av 9 vitaminer och mineraler boostar den inte bara energinivån utan stödjer även immunsystemets funktion. REIGN Storm funkar som en energikick för att ta sig igenom dagen, oavsett om man är på väg till morgonens yogapass, är en jobbande nattuggla eller en äventyrare mitt i en långvandring! Du hittar den på 7-eleven, Pressbyrån, Coop, Hemköp, Willys och City Gross.

Annons

7. En touch av Asien

Nya såser från Santa Maria som förhöjer den asiatiska måltiden

Ingen har missat att asiatiskt är, och verkar förbli, Sveriges starkaste mattrend! Med två nya toppingsåser från Santa Maria sätter du enkelt en asiatisk twist på vad som helst. Santa Maria Sesame & Soy Mayo är härligt krämig med en fräsch rostad hint från sesamoljan och välbalanserad umami från sojan. God att ha på sallader eller som dipp till dumplings. Santa Maria Sweet Chili Mayo är medelhet och söt med inslag av röd chili och fräschör från ingefära, som gjord för att ha på en pad thai! Recept på snabb pad thai bowl hittar du här!

Annons

8. Vattendelare blir sockerfri

Coca-Cola Cherry finns nu som sockerfri

Coca-Cola Cherry är minst sagt en vattendelare – vissa älskar den, andra inte. Oavsett var du står i frågan går det inte att förneka att den blivit ikonisk. Konceptet Coca-Cola med körsbärssmak härstammar faktiskt från 50-talets USA då det på restauranger och biografer blev populärt att tillsätta körsbärssirap i Coca- Cola. 1985 lanserades Coca-Cola Cherry, vilket blev den första Coca-Cola i en ny smakkostym. På 80-talet försvann smaken från hyllorna, men gjorde efterlängtad comeback 2012. För alla som tålmodigt väntat kommer nu äntligen en version utan socker! Den finns från och med nu tillgänglig i butiker över hela Sverige.

Annons

9. Hållbarare snabbkaffe

Gevalia snabbkaffe är först i Sverige med en pappersförpackning

Gevalia erbjuder för första gången i Sverige ett snabbkaffe i pappersförpackning! Den nya förpackningen är helt återvinningsbar och designad för att skapa ett mer hållbart ekosystem för snabbkaffe, som att helt enkelt bara fylla på sin glasburk när den är slut. Den nya pappersförpackningen har det lägsta koldioxidavtrycket inom Gevalias befintliga produktsortiment, utan att kompromissa på kvaliteten, vilket gör det ännu enklare att njuta av en god kopp kaffe med gott samvete.

Annons

10. Alkoholfri aperitif

Stockholms Bränneri lanserar ny alkoholfri aperitif – Apéro Soda

Den alkoholfria trenden fortsätter växa och nya goda produkter kliver in på marknaden – näst på tur är Stockholms Bränneris alkoholfria aperitif Apéro Soda. Apéro Soda är Stockholms bränneris nordiska tolkning av en aperitif med frisk smak av lingon, citrus, en lätt bitterhet och pärlande bubblor. Runt medelhavet är det vanligast att man bjuder på en aperitif innan en måltid eller som en liten fördrink i början på kvällen. Servera Apéro Soda väl kyld, antingen direkt ur burken eller i ett glas med massa is och tunn skiva apelsin eller citron.

Annons