11 anledningar till att dricka mer vin
1. Enligt forskning är det nyttigare att dricka måttligt (rött vin) än att avstå helt från alkohol. Måttligt intag anses vara ett glas rött om dagen. En överkonsumtion får direkt motsatt effekt.
2. Röda druvor innehåller den aktiva komponenten resveratrol som ökar fettförbränningen på samma sätt som aktiv träning.
Läs även: Rött vin motsvarar en timmes träning
3. Resveratrol som finns i röda druvor (men även i blåbär, jordgubbar och äpplen) är bra för att förebygga tecken på åldrande.
4. Rött vin innehåller polyfenoler som mildrar skadliga bakterier och skyddar kroppen från olika sjukdomar.
Läs även: Därför blir du snyggare efter två glas vin
5. Rött vin är bra för hjärtat då det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar genom att vidga artärerna och förbättra blodflödet. Det minskar därmed risken för blodproppar.
6. Rött vin har förmågan att minska risken för att utveckla olika typer av demens, till exempel Alzheimers.
Läs även: Champagne ger dig bättre minne
7. Flavonoider som finns i röda druvor minskar risken för många typer av cancer. Det gäller främst bröst- och prostatacancer men skyddar även mot muncancer.
8. Röda viner kan hjälpa att kontrollera ditt kolesterolvärde och minska värdena av LDL.
9. Röda druvor innehåller massor av kraftfulla och nyttiga antioxidanter samt minskar risken för benskörhet.
Gillar du inte rött vin? Lugn. Vitt vin har också sina fördelar!
10. Vitt vin innehåller inte resveratrol men forskare menar att vitt vin ändå har hjärtskyddande effekter och nyttiga antioxidanter.
11. Vita druvor innehåller de skyddande ämnena tyrosol och hydroxytyrosol som båda har en hjärtskyddande effekt.
Läs även: Champagne hjälper dig att hålla vikten