Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hallon-is

27 jul, 2013
AvJenny Norberg
Utsökta små isbitar med blommig smak som passar bra i bål, mousserande vin eller mineralvatten – inte att äta som glass då smaken är parfymerad och intensiv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hallon-is.
Hallon-is.

Tid: 15 minuter + tid i frys

Du behöver:

1 lime

1 dl hallonsyrup

1 msk rosenvatten

1 dl kallt vatten

150 g hallon

Gör så här:

Halvera limefrukten och pressa ur saften. Blanda hallonsyrup, limesaft, rosenvatten och kallt vatten. Rengör och skölj hallonen. Fyll isbitsformarna med hallon. Häll upp vätskan jämnt i isbitsformarna och låt frysa över natten.

Annons