Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varm clementinglögg med stjärnanis

08 dec, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
clementinglogg

Varm clementinglögg med stjärnanis

4 personer

 

En supergod, syrlig och kryddig glögg utan alkohol som vi fick smaka vid en pressvisning hos Ica. Pressa clementiner (apelsiner går förstås också bra) och värm med kanel, pomerans, kardemumma och stjärnanis. Härligt efter vinterpromenader och till glöggfest!

 

 

1 kg clementiner eller apelsiner eller 5 dl apelsinjuice

4 stjärnanis

1 kanelstång

2 pomeransskal

10 kardemummakärnor

1 dl vatten

 

Pressa clementinerna och värm saften tillsammans med kryddorna och vattnet. Låt sjuda i 5-10 minuter. Smaka eventuellt av med socker om den är för syrlig.

 

Annons