Två goda bål – perfekt som fördrink!
1. Planter’s Punch – karibisk rombål
20 glas
Tid: 10 minuter
Karibisk rombål.
Du behöver:
75 cl mörk rom
1 liter apelsinjuice
1 liter ananasjuice
2 1/2 dl limesaft
is
1/2 dl grenadin eller några droppar angostura
färsk ananas
jordgubbar (färska eller frysta)
Gör så här:
Blanda rom, de båda juicesorterna och pressad limesaft i en stor bålskål eller tillbringare med is. Tillsätt grenadin eller angostura. Smaka av. Häll i bitar av ananas, jordgubbar och rikligt med is. Späd med mineralvatten eller fruktsoda för en svagare variant.
2. Elder’s & Berrie’s Punch – fläderblomsbål
10 glas
Tid: 10 minuter
Du behöver:
3 dl Cinzano Extra Dry
1 dl calvados
3 dl koncentrerad fläderblomssaft
3 dl sodavatten
1 dl citronsaft
is
1 dl frysta lingon
1 dl frysta blåbär
1 dl frysta hallon (ev 3 fläderblomskvistar)
Gör så här:
Blanda Cinzano, calvados, fläderblomssaft, sodavatten och citronsaft i en bålskål med is. Smaka av.
Här hittar du fler recept på goda fördrinkar >>
Utdrag ur boken Fixa festen (Ica Bokförlag) av Liselotte Forslin, Mia Gahne, Jan Gradvall, Catharina Lindeberg-Bernhardssom, Anna Thunell och Mia Öhrn.