3 friska drinkar av Kaitlin Wilkes från Corner Club
Kaitlin Wilkes vann i november den svenska finalen av bartendertävlingen Bacardí Legacy. I vår tävlar hon om att bli världens bästa bartender i konkurrens med ett 40-tal andra bartenders. Till vardags jobbar hon på Corner Club i Gamla Stan, Stockholm.
– Att göra drinkar hemma kan för många verka lite skrämmande, men jag tror att gemene man ska våga lita på sina egna smaklökar. Jul- och nyårsafton är två jättebra tillfällen att våga öva på att göra egna drinkar, då är du bland nära och kära som inte bryr sig om att drinken blir helt perfekt. Lita på din kreativa sida – det kommer vara uppskattat bland dina gäster, säger Kaitlin Wilkes.
Här bjuder Kaitlin på 3 goda drinkrecept att testa i vinter. Drinken Gonzo utsågs till Sveriges bästa cocktail i Bacardí Legacy!
1. Gonzo
35 ml Bacardi 8
15 ml Maraska Maraschino
7 ml Amontillado Sherry
2 dashes Grapefruit Bitters
120 ml tonicvatten
Gör så här: Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett högt glas, fyll på med is och sedan Fever Tree Tonic Water. Garnera med en grapefruktskiva.
2. Christmas Tottie
30 ml St-Germain
20 ml Tio Pepe Dry Sherry
10 ml sockerlag
4 dashes Angostura bitter
120 ml uppvärmt Tonicvatten (värm tonicvatten på spisen, dock ej varmare än drickbart)
Garnering: vispad grädde och kanel.
Gör så här: Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett värmesäkert glas eller en kopp. Se till att de är rumstempererade. Addera den uppvärmda tonicen. Garnera med vispad grädde och riven kanel.
3. Mrs. Claus Collins
30 ml St-Germain
20 ml Martini Bianco
30 ml Spiced Cloudy Apple Juice*
10 ml limejuice
Champagne
Gör så här: Blanda alla ingredienser utom champagnen i ett highballglas. Addera is och rör om. Fyll på med champagne och garnera med äppelskiva och kanelstång.
*Lägg 3 kanelstänger, 3 kardemummakärnor, 3 stjärnanis och 5 hela kryddnejlikor i en stekpanna. Rosta på hög värme och krossa med en träslev tills du kan känna doften av kryddorna. Vrid då ner på låg värme och häll i 1 liter Cloudy Apple-juice (Tropicanas funkar utmärkt). Rör om i två minuter och låt vila cirka 10. Sila av kryddorna och låt svalna till rumstemperatur.