3 goda mustiga grytor
En riktigt god gryta får en nästan att längta efter regniga höstkvällar. En klassiskt mustig köttgryta gör sig alltid väl i sällskap med ett glas rött och till denna väljer vi att servera polenta smaksatt med parmesan. Vill du ha något lite lyxigare så har vi två alternativ, nämligen en skaldjursradu eller en kycklingragu med tryffel och parmesan. Ha lite tålamod, låt smakerna utvecklas i grytan, tänd ett par ljus och njut.
PAPARDELLE MED SKALDJURSRAGU
Lyxa till det med skaldjur i en vällagad ragu. Här har vi använt torskfilé, musslor och havskräftor men det funkar med skaldjuren du föredrar.
Recept: Skaldjursragu med papardelle
PASTA MED KYCKLINGRAGU OCH TRYFFEL
Vit tryffelolja och parmesan sätter guldkant på vilken rätt som helst. Två bra grejer att alltid ha hemma!
Recept: Kycklingragu och tryffel
POLENTA MED MUSTIG KÖTTGRYTA
En mustig köttgryta är som plåster på såren så här när dagarna blir lite kallare.
Recept: Mustig köttgryta med polenta