Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 goda och proteinrika mackor

01 okt, 2016
De här fräscha mackorna är både goda och nyttiga – och de är dessutom superenkla att göra. Kan det bli bättre?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hösten innebär nystart för många, inte minst när det gäller träningen.

Håll energin på topp och ladda med proteinrika snacks – lätta att göra och goda att äta.

De här mackorna passar lika bra till frukost som mellanmål eller när du helt enkelt bara är sugen på något fräscht och gott.

LÄS OCKSÅ: 5 trendiga mackor – som gör sig bra på bild

1. Knäckebröd med hummus och keso

knackemacka_proteintopping

Du behöver:

– Valfritt knäckebröd

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Hummus

– Keso

– Salladsblad

– Rödlök

Annons

– Valnötter

Gör så här:

Skiva rödlöken tunt och hacka valnötterna grovt. Klicka på hummus och keso på knäckemackan, lägg på salladsbladet och toppa med rödlök och valnötter.

LÄS OCKSÅ: 5 nya och trendiga mackor att testa på direkten

2. Avokadosmörgås med proteintopping och granatäpple

avokadomacka_cottage

Du behöver:

– Rågbröd eller annat grovt bröd med smör

– Avokado

– Keso

– Granatäpple

– Sesamfrön

Gör så här:

Mosa avokado och fördela på brödet. Klicka på keso. Kärna ur granatäpplet och lägg på avokadomoset. Strö på sesamfröna.

Annons

LÄS OCKSÅ: 5 proteinrika frukostar för dig som inte äter ägg

3. Macka med rostad paprika och fetaost

macka_paprika_cottagecheese

Du behöver:

– Fullkornsbröd

– Rostad paprika

– Keso

– Fetaost

– Hackad rödlök och gräslök

Gör så här:

Hacka rödlöken och gräslöken. Blanda keso med smulad fetaost och skär den grillade paprikan i lagom stora bitar.

Klicka på kesoblandningen på brödet och fördela paprikan. Toppa med rödlök och gräslök.

Recept och foto: Keso

Annons