3 goda recept med ätbara blommor
Blommor i maten
Ätbara blommor är både dekorativa och delikata. Se till att använda helt obesprutade blommor och, om du plockar själv, att de växt långt ifrån trafikerade vägar. Fråga också i din vanliga matbutik om de kan ta hem.
Glöm inte att blommor från örter och grönsaker också är goda i maten, till exempel squashblommor, lavendel eller gräslök.
Torkade blomblad är också perfekta att förhöja både maträtter, efterrätter och bakverk med. Gör själv eller köp färdiga från t ex Add Wise.
1. Kalvtartar med violer och snabbpicklad lök
Bjud på blommig kalvtartar! Det senaspsvända köttet tillsammans med violer och picklad lök utgör en fantastisk smaksensation i nya höjder.
Till receptet >>
2. Kyckling med mango- och gurksalsa
Sätt extra guldkant på vardagen genom att laga denna magiska kycklingrätt. Med en fräsch salsa och toppad med blommor ger den en smakupplevelse fylld med solig sötma.
Till receptet >>
3. Vita rosenmuffins
Muffins är ett fantastiskt bakverk som passar till allt ifrån fika och efterrätt till fest och bröllop. Med en smet på rosenblad, vaniljgarnityr, och rosenbladtopping tar dessa muffins det till en helt ny nivå!
Till receptet >>
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Dekorera vårens vackraste drinkar med blommor