Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 godaste tillbehören till grillat

16 maj, 2019
AvRedaktionen
Parmesanpanerade sötpotatis pommes, råstekt sparrisbroccoli med chili och smörstekt spetskål.
Parmesanpanerade sötpotatis pommes, råstekt sparrisbroccoli med chili och smörstekt spetskål. Vad du än väljer att lägga på grillen så är dessa tillbehör ett måste!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Parmesanpanerade sötpotatis pommes

4 personer

Grillkvällens godaste sidekick!

Du behöver:

750 g sötpotatis

2 msk olivolja

50 g parmesan

salt

färskmald svartpeppar

1/2 dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210°. Skala sötpotatisen och skär i tunna stavar. Vänd dem i olja.
  2. Lägg ut finriven parmesan på en tallrik och vänd sötpotatisstavarna i den, så de blir helt täckta.
  3. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och krydda med salt och pepppar. Stek dem i ugnen i 25–30 minuter, vänd dem försiktigt då och då under tiden. Strö över hackad persilja vid servering.

2. Råstekt sparrisbroccoli med chili

4 personer

Sparrisbroccoli är spänstig och söt och passar utsökt att råsteka.

Du behöver:

400 g sparrisbroccoli

olja, till stekning

salt

1/2 tsk chiliflagor

Gör så här:

  1. Skölj och skär av ändarna på sparris- broccolin. Fräs på hög värme i olja tills de får färg, 2–3 minuter.
  2. Krydda med salt och chiliflagor. Servera ljumna.

3. Smörstekt spetskål

Om det här inte blir huvudrätten är den i stället ett utsökt tillbehör.

Du behöver:

1 spetskålshuvud

30 g smör

salt

färskmald svartpeppar

6 kvistar timjan

till servering:

1/2 citron, rivet skal

25 g parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Ta bort de yttersta grova bladen på kålen. Skär i 4 klyftor. Skölj och låt rinna av. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  2. Skär smöret i tärningar och fördela på kålen. Strö över salt, peppar och timjan. Baka i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllene. Servera med rivet citronskal och riven parmesan.

Fler recept: Goda såser och röror till grillat

Såser och röror är gott till grillat.
Såser och röror är gott till grillat. Foto: Shutterstock

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons