Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 höstiga drinkar (både varma och kalla)

01 okt, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Välkomna höstens vackra färger och krispiga luft med tre enkla, goda och höstliga drinkar. Fungerar lika bra varma som kalla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I höst överger vi rosévinet och de fruktiga drinkarna och går i stället över på mustiga rödviner och dunkla cocktails. Dessa tre höstdrinkar går att göra både varma och kalla, kanske får väderleken utanför avgöra?

3 höstliga drinkar att njuta av redan nu:

1. Hot Cinnamon

Drinken Hot Cinnamon

Du behöver:

– 1 dl Varm & Kall äppelvin

– 1 dl torr äppelcider

– 2 kanelstänger

Till dekoration: 1 rött äpple och en skiva stjärnanis.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:

Häll äppelcider och två kanelstänger i en kastrull och hetta upp på låg värme tills det är tillräckligt varmt (det är en smaksak, men det ska inte koka). Häll upp drycken med kanelstängerna i ett högt glas. Skär 1-2 tunna skivor av äppelskalet och garnera drinken med.

Annons

2. Varm vargtass

Röda drinken Varm vargtass

Du behöver:

– 1,5 cl outspädd lingondryck

– 0,5 dl vatten

– 4 cl vodka

– 1 cl lingon

– 1 limeklyfta

Gör så här:

Häll lingondryck, vatten och vodka i en kastrull och värm upp detta (obs: drycken ska ej koka, bara bli varm). Häll upp i ett glas och garnera med lingon och limeklyfta.

3. Bourbon- och äppelcocktail

Bourbon- och äppelcocktail
Via: helloglow

Du behöver:

Annons

1,5 dl äppelcider

5 cl whiskey

1/2 äpple, skuret i tjocka skivor för den varma varianten och tunna skivor för den kalla varianten

1 tsk honung

1 krm kanel

Gör så här:

Varm: lägg cider, äppelskivor, honung och kanel i en gryta och koka upp detta i cirka fem minuter. Filtrera och häll upp i glas. Fyll upp med whiskey.

Kall: rör ihop honung och whiskey i ett glas. Fyll upp med äppelcider, tunna skivor av äpple och pudra över kanelen.

Läs mer:

Fördrink med blåbärsglögg och prosecco

3 nyttiga och alkoholfria juicedrinkar

Annons