Bullar, pudding och kakor – 3 kanelbulle-varianter att testa
Kanel har en lång historia och har använts som en krydda och medicinalväxt i tusentals år. Kryddan kan kan spåras till Sydostasien, särskilt Sri Lanka, där äkta kanel fortfarande odlas och betraktas som högkvalitativ.
Kanel ger en varm, söt och kryddig smak till allt från drycker till mat och bakning och är nu en av våra vanligaste kryddor hemma i kryddhyllan. Att den sätter smak på vår älskade kanelbulle är sedan gammalt och vi delar med oss av vårt bästa recept på klassiska kanelbullar. Råkar de bli några över, kanske några som blir lite torra, så är det ett perfekt tillfälle att baka en kanelbullepudding. Det går lika bra att använda gifflar, så goda nyheter för alla giffel-älskare där ute! Inte heller är något kakfat komplett utan en spröd liten kanelkaka – gärna formad som en kanelbulle.
KANELBULLEPUDDING
Perfekt sätt att ge nytt liv till torra kanelbullar och samtidigt bli en fikahjälte!
Recept på kanelbullepudding>>
SPRÖDA KANELKAKOR
Söta småkakor bakade på mördeg som ser ut som kanelbullar hör hemma på alla kakfat!
Recept på kanelkakor>>
KLASSISKA KANELBULLAR
Svenskarnas mest älskade bulle och ett recept alla bör kunna baka!