3 lyxiga fyllningar i korvbröd att bjuda på
Korv med bröd är något som går hem hos de allra flesta oavsett ålder. Det går snabbt och det är gott. Här kommer en ny variant med nya, lyxiga och riktigt goda fyllningar. Vilken blir din favorit?
Spicy lobster rolls
4 portioner
Du behöver:
2 kokta humrar
1 msk finhackad gräslök
1 1/2 dl smetana
1–2 msk sriracha
1 krm salt
2 röda chilifrukter
4 brioche-korvbröd
Färsk dill
Gör så här:
- Ta ut allt hummerkött ur både klor och stjärt (finns filmer på Youtube som visar hur man går till väga). Skär hummerköttet i grova bitar och lägg i en bunke.
- Tillsätt gräslok, smetana, sriracha och salt. Blanda runt. Börja lite försiktigt och smaka av med mer salt och sriracha om det behövs.
- Kärna ur och skär chilin i långa, tunna strimlor.
- Fyll bröden och toppa med chili och dillvippor.
Pulled pork, kålsallad och pickles i korvbröd
4 portioner
Du behöver:
4 dl färdig pulled pork
150 g spetskål
3 msk majonnäs
1 tsk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
4 korvbröd
Pickles
Grönsallad
Salt, peppar
Gör så här:
Värm pulled pork i en liten kastrull.
Hyvla kålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda majonäs, vinäger, dijon och socker. Smaka av med salt och peppar. Blanda kålen med dressingen.
Fyll korvbröden med salladsblad, pulled pork, pickles och kålsallad.
Halloumi, grillad paprika och chimichurri i korvbröd
4 portioner
Du behöver:
2 st halloumi a 200 g
200 g grillad marinerad paprika
1 röd chili
1 knippe bladpersilja (2 krukor)
1/2 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk honung
Salt
4 korvbröd
4 msk majonnäs
Gör så här:
- Skär halloumin i stora kuber. Låt paprikan rinna av.
- Kärna ur chilin. Hacka chili, persilja och lök fint. Blanda med vinäger, olivolja, honung och en nypa salt.
- Bred majonnäs i korvbröden och fyll med halloumi och paprika. Ringla över chimichurri.