3 recept på lättlagad och lyxig vardagsmat
Vi tycker inte att god mat ska vara avsedd endast för helgerna! Mitt i veckan kan vi behöva unna oss lite extra lyx för att ta oss hela vägen till fredagen. Börja med en bakad tomatsoppa med färsk timjan som förrätt. Huvudrätten är entrecôte med smashad potatis, gröna bönor och en enkel "fusk-bea" när tiden inte räcker till att slå en egen bearnaise. Avslutningsvis blir det en smulpaj med rabarberkompott med en klick syrlig crème fraiche för de vuxna och en klick vispgrädde för de små.
Här är en lättlagad meny för veckans alla dagar, vardag som fest!
Bakad tomatsoppa med färsk timjan och brödkrutonger
Ugnsbakade grönsaker får extra intensiv och söt smak, som avspeglar sig i soppan.
Till recept>>
Entrecôte med smashad potatis, bönor och kall bearnaisesås
En kall ”fuskbea” är en snabb, lätt och supergod ersättare för en äkta slagen bearnaisesås!
Till recept>>
Smulpaj med rabarberkompott
Går lika bra att göra med äpplen om rabarbern inte hunnit komma in i butikerna eller kommit upp i rabatten!
Till recept>>
LÄS MER:
Lättlagad helgmeny med somriga smaker