Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 goda pajer fyllda med pumpa, svamp och päron

05 jan, 2023
AvRedaktionen ELLE
3 goda pajer fyllda med pumpa, svamp och päron
Fylliga smaker med pumpa, svamp och örter och till sist en vacker och god päronpaj med mandel och rosmarin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mousserande vin – så väljer du rätt glasBrand logo
Mousserande vin – så väljer du rätt glas

Paj är en maträtt vi älskar! Det är lättlagat, gott och går att fylla med i stort sett vad som helst och det finns en smak för alla. Här har vi samlat tre riktigt goda pajer att laga när fantasin tryter. Vad sägs om en matig paj med butternutpumpa, salvia och ricotta? Känner du dig lite stressad så är färdig smördeg en räddare i nöden – här fylls den med svamp, crème fraiche och gruyère. Och givetvis är ingen lista komplett utan något sött och där har vi inte snålat med godsakerna! Till efterrätt blir det päronpaj med mandelmassa på en mazarinbotten som självklart måste serveras med vaniljglass.

Annons

Ett par tips för att lyckas med pajen

  • Låt gärna pajdegen vila i kylen minst 1 timme, gärna över natten för bästa spröda resultat.
  • För att skydda botten kan du antingen nagga den med gaffel och förgrädda skalet eller strö över mjöl (för salt paj) eller socker (för söt paj) för att skydda degen från fukten från fyllningen. Har du vattniga bär kan du vända runt dem i potatismjöl innan.
  • Variera utseendet på pajen, baka i långpanna, i små formar och/eller gör fina lock med mönster, remsor eller flätor.
  • Servera gärna någon krispig sallad till salta pajer för att få upp fräschören. Till söta pajer är det gott med något lent och kallt som glass eller crème fraiche.
  • Glöm inte att dekorera pajen med färska örter, bär eller frukt. Eller lägg fyllningen i ett extra fint mönster.

PAJ MED PUMPA, SALVIA OCH RICOTTA

Hjärtevärmande med fylliga smaker.

Till recept>>

Så gör du en läcker paj med pumpa, salvia och ricotta

SMÖRDEGSPAJ MED SVAMP OCH CRÈME FRAICHE

Snabbt och gott med frasig, fluffig smördeg.

Annons

TILL RECEPT>>

PÄRONPAJ MED MANDELMASSA OCH MAZARINBOTTEN

Vacker efterrätt som får skjuts i smaken av citron och rosmarin.

TILL RECEPT>>

Bjud på päronpaj med mandelmassa och mazarinbotten till efterrätt
Annons