Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 recept på skaldjur – direkt från havet

09 aug, 2021
AvRedaktionen ELLE
3 recept på skaldjur – direkt från havet
Skaldjurssäsongen är här! Njut av havets skatter med krämiga såser eller under ett krispigt täcke.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
TV: Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Skaldjurssäsongen är här och då gäller det att ta vara på det bästa vi har i havet. Det kanske absolut bästa med färska skaldjur är att de inte behöver mycket tillagning eller kryddning för att få fram dess rena, goda smaker. Som dessa havskräftstjärtar – de serveras med en kryddstark sriracha-majonnär och lite pressad citron. Årets kammusslor är som godast med krispig fänkål och en smörig beurre blanc, gärna att den serveras direkt i sitt skal! Och blåmusslorna såklart, de kokas i lite vin och sen gratineras med panko och parmesan. Mer än så behövs inte.

Annons

HAVSKRÄFTSTJÄRTAR MED SRIRACHA-MAJONNÄS

Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.

Till recept>>

Bjud på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

KAMMUSSLOR MED KRISPIG FÄNKÅL OCH BEURRE BLANC

Hittar du inte kammusslor med skal, servera musslan på ett litet rundat fat i stället.

Till recept>>

Tillaga kammusslor med krispig fänkål och beurre blanc
Mad med TimmHØRØGEDE KAMMUSLINGER MED SPRØD FENNIKEL OG BEURRE BLANC

PANKOGRATINERADE BLÅMUSSLOR

Salta musslor med krispigt täcke, smält ost och pigg dill, supergott!

Annons

Till recept>>

Så gör du pankogratinerade blåmusslor
Mad med Timm. Gratinerede muslinger.
TV: Är du trött? Här är vitaminerna som kan ligga bakomBrand logo
TV: Är du trött? Här är vitaminerna som kan ligga bakom
Annons