3 recept på skaldjur – direkt från havet
Skaldjurssäsongen är här och då gäller det att ta vara på det bästa vi har i havet. Det kanske absolut bästa med färska skaldjur är att de inte behöver mycket tillagning eller kryddning för att få fram dess rena, goda smaker. Som dessa havskräftstjärtar – de serveras med en kryddstark sriracha-majonnär och lite pressad citron. Årets kammusslor är som godast med krispig fänkål och en smörig beurre blanc, gärna att den serveras direkt i sitt skal! Och blåmusslorna såklart, de kokas i lite vin och sen gratineras med panko och parmesan. Mer än så behövs inte.
HAVSKRÄFTSTJÄRTAR MED SRIRACHA-MAJONNÄS
Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.
Till recept>>
KAMMUSSLOR MED KRISPIG FÄNKÅL OCH BEURRE BLANC
Hittar du inte kammusslor med skal, servera musslan på ett litet rundat fat i stället.
Till recept>>
PANKOGRATINERADE BLÅMUSSLOR
Salta musslor med krispigt täcke, smält ost och pigg dill, supergott!