3 semlor med en spännande twist
Semlans historia
Semlor tros ha funnits länge, de omnämndes först 1679 i Stockholm men den slutliga klassiska formen som vi ser i dag blev vanligt förekommande på 1930-talet.
Standardreceptet består av en bulle bakad av vetemjöl, mjölk, smör, socker, jäst och kardemumma. Den delas så att den får ett litet lock. På underdelen läggs mandelmassa och ovanpå vispad grädde, överst läggs locket som pudras med florsocker. I form av hetvägg äts den i djuptallrik tillsammans med varm mjölk. Traditionellt sett ska semlor ätas med start på fettisdagen, som infaller innan fastan inför påsk påbörjas. Men numera säljs semlor året om, och i många olika varianter (vem minns inte semmelwrapen som gjorde succé 2015, till exempel?).
Semlor är gott när som helst och i vilka former som helst, helt enkelt!
CHOKLAD CHOUX AU CRAQUELIN-SEMLA MED KAFFESKUM
De franska fantastiska sega och spröda bakverken förvandlar vi här till en semla med ljuvlig fyllning!
Till recept>>
SEMLA MED VANILJFYLLNING OCH CHOKLADTOPPING
En mer klassisk semla, men där fyllningen bakas in redan från början.
Till recept>>
WIENERSEMLA MED HALLONGRÄDDE
Otroligt frasig och god semmelvariant.