3 somriga drinkar med bourbon
1. Beam Summerpunch
Du behöver (till drygt 1 liter):
30 cl Jim Beam
10 cl fruktsockerlag
1 flaska prosecco
skurna frukter till garnering
Gör så här:
1. Sockerlag: Blanda uppskuren frukt (t.ex. blodapelsin, äpple, persika) som är på väg att bli gammal tillsammans med 100 g socker (för 10 drinkar), låt stå ett dygn. Häll på lika delar vatten som socker (1 dl per 100 g) och koka upp till sockret löst upp sig, ta ut frukten och släng. Kyl ned sockerlaget.
2. Fyll en kanna med is och skurna frukter.
3. Häll whiskeyn och sockerlag över is och toppa upp med en flaska prosecco. Rör om och servera.
2. Raspberry Shrub
Du behöver:
40 ml Jim Beam
20 ml hallonshrub
Russchian Tonic
Gör så här:
1. Shrub för 5 drinkar: Koka 2 delar vatten, 2 delar socker, 1 del äppelcidervinäger, 1 del hallon. Sila och kyl sedan ned sockerlaget.
2. Häll whiskey och sockerlag över is.
3. Toppa upp med Russchian Tonic efter smak och rör om.
3. Jim Tonic
Du behöver:
40 ml Jim Beam
30 ml pressad citron
20 ml bubbel-sockerlag med gurka
tonic
Gör så här:
1. Sockerlag: Häll champagne, cava eller prosecco (gärna den ouppdruckna från kvällen innan) i en behållare och låt stå i 24 h med skuren gurka i sig. Koka sedan upp med lika delar socker.
2. Garnera glaset med en gurkbit och/eller citronzest och is.
3. Häll whiskey, sockerlag och citronsaft över isen, toppa med tonic och rör om.