3 somriga recept med rabarber
Det finns över 100 sorters olika rabarber, en del mer sträva, en del mer söta. Rabarberns sötsyrliga och unika smak gör sig även till mat, i exempelvis en chutney. Många kryddor passar bra till rabarber, lägg dem i en tekula när du kokar marmelad eller kompott och lyft ur den när smaken är bra.
Rabarber håller cirka en vecka i kylen och går att skära i mindre bitar och frysa in. Växten är en underbar primör, som faktiskt är en grönsak trots att den säljs som en frukt.
Är du en av dem som har rabarber växandes i trädgården så ska du spara dessa recept. Klassisk (men supersnabb) rabarberpaj, rabarberglass med marängkross och en rabarberprinsesstårta för sommarens alla firanden!
Vacker PRINSESSTÅRTA MED RABARBER
Byt ut hallonsylten mot rabarberkompott och få en lite lyxigare prinsesstårta!
Till recept>>
SUPERSNABB RABARBERPAJ
Ibland sätter sötsuget in så snabbt att det gäller att skaka fram något kvickt. Som den här rabarberpajen!
Till recept>>
RABARBERGLASS MED MARÄNGKROSS OCH CHOKLADÖVERDRAG
Den här efterrätten skriker sommar och är lika fin att se på som god att äta. Perfekt som avslut på middagen eller bara när du vill ha något smaskigt!