Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

3 trendiga sommardrinkar

20 maj, 2019
AvRedaktionen
Tre varianter på trendiga vårdrinkar
Värmen är här och inget sitter bättre än en god, svalkande drink. ELLE listar 3 trendiga drinkar som gör sig lika bra med eller utan alkohol. Vilken blir din favorit i sommar?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje fest börjar bäst med något gott i glaset – med eller utan alkohol. Här är sommarens trendiga favoriter från oss på ELLE mat och vin!

1. Uppfriskande hibiskusdrink

Hibiskus-te är i var och varannan trendcocktail numera, testa gärna den här godingen. Lika smakfull med som utan rom. Passar till ostbrickan med plock innan maten.

Hibiskusdrink
Uppfriskande hibiskusdrink.

Du behöver:

2 påsar hibiskuste

4 skivor apelsin

1 1/4 dl apelsinjuice

1 1/4 dl granatäppelsaft

2 msk flytande honung

4 cl vit rom, valfritt

Annons

Garnering:

2 apelsinskivor

2 kanelstänger

Gör så här:

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt tepåsarna och låt dra 10 minuter.
  2. Lägg ner apelsinskivorna, tillsätt apelsinjuicen och granatäppelsaft. Sjud i 15 minuter på låg värme.
  3. Sila genom finmaskig sil för att få bort eventuella teblad.
  4. Häll tillbaka teet i kastrullen tillsammans med apelsinskivorna. Smaka av med honung och rom.
  5. Servera gärna i glas med apelsin- skivor och kanelstänger.

2. Sherry sour

Drinkarna Sherry sour och Old fashioned
Sherry sour och Old fashioned med cider.

Sockerlagen räcker till fler drinkar och håller en månad i kylskåp. Perfekt till plockmat med kallskuret.

2 cocktails

Du behöver:

1 dl strösocker

1 dl vatten

12 cl sherry, gärna oloroso

12 cl citronsaft

1 äggvita

Gör så här:

  1. Sjud sockret med vattnet, rör tills allt socker är upplöst.
  2. Kyl sedan ner sockerlagen.
  3. Blanda 4 cl av sockerlagen med sherry, citronsaft och äggvita i en shaker.
  4. Skaka häftigt i 30 sekunder. Häll upp i två kylda coupeglas.

3. Old fashioned med cider

Här tweakar vi den klassiska whiskydrinken så den blir extra festlig och god. Servera till en bruschetta med grönmögelost och päron.

2 cocktails

Du behöver:

2 apelsinskivor

5–6 stänk Angostura bitter

12 cl bourbon

Cidersockerlag:

1 dl ljust muscovadosocker

1 dl cider

Garnering:

Maraschinokörsbär

Apelsin i skivor

Gör så här:

  1. Blanda socker och cider i en kastrull, värm tills allt socker smält.
  2. Kyl ner lagen. Det blir mer än vad som behövs till drinkarna, men lagen håller 1 månad i kylskåp.
  3. Lägg en apelsinskiva i botten på två tumblerglas.
  4. Mosa lätt apelsinskivorna med skaftet på en träsked eller liknande. Ta sedan bort apelsinskivorna från glasen, det blir lagom med saft kvar i botten på varje glas.
  5. Stänk i lite Angostura bitter och tillsätt 2 msk (30 ml) cidersockerlag i varje glas.
  6. Fyll på med isbitar och bourbon i glasen, garnera med maraschinokörsbär och apelsinskivor.

Av Hannah Guinness
Foto Mike English

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons