4 trendiga drinkar med färska örter
Varför inte gå loss i kryddväxtlandet när du vill testa något nytt till dina cocktails? Klassiska färska örter som rosmarin, citronverberna, dragon, chili, timjan, basilika, mynta och citronmeliss passar utmärkt i drinkar, men även ätbara blommor som ros, lavendel, krasse och violer kan ge en söt, lätt parfymaktig smaksättning till drinken. Örterna kan förstås användas precis som de är rätt ner i glaset för att ge smak, men även muddlas tillsammans med huvudspritsorten som ska i drinken (för att antingen sedan silas bort för en lite elegantare cocktail, eller ligga kvar för en rustikare drink, exempelvis i en Mojito). Det går också fint att smaksätta sockerlag med en eller flera sorters örter, låt dem koka med när du gör sockerlagen och sila sedan bort örterna.
PIÑA COLADA MED CITRONVERBENA
Gräddig, läcker drink med färsk ananas och citronverbena. Ingen tackar väl nej till det?
Till recept>>
SVARTVINBÄRSGRANITA MED MYNTA OCH BUBBEL
Granita är en slags isglass från Sicilien. Den påminner om sorbet, men med grövre kristaller. Toppa med bubbel för den perfekta drink-efterrätten!
Till recept>>
MICHELADAS MED KORIANDER
Överraska med en annorlunda drink, micheladas – en mexikansk öldrink. Passar perfekt till het mat!
Till recept>>
SPRITZ MED LILLET OCH ROSMARIN
Till apelsinsmakande Lillet passar det bra att krydda lite extra med rosmarin.