4 lyxiga recept där ägget är stjärnan
15 mar, 2022
I form av frasig maräng, som len hollandaise eller bara som de är – här är en finstämd meny med ägg och rom, med en lite lyxigare twist.
Annons
I den här menyn är det ägget som är stjärnan och möjligheterna är oändliga. Baka äggulan och servera med färsk lök och citrontimjan blir både vacker och gott. En lyxigt god liten aptitretare är pumpapuré med löjrom som gör sig bäst med ett glas bubbel. Kvällen huvudrätt blir torsk med palmkål, pomelo och egen spenathollandaise. Efterrätten dukas upp i djupa skålar så kan du knäcka marängflarnet direkt ner över chokladkrämen!
BAKAD ÄGGULA MED FÄRSK LÖK OCH CITRONTIMJAN
Subtila smaker i en elegant enkel rätt.
Annons
Till recept>>
PUMPAPURÉ MED LÖJROM
En symfoni för gommen med lena, läckra konsistenser och fina smaker.
Till recept>>
TORSK MED PALMKÅL, POMELO OCH SPENATHOLLANDAISE
Krämig och grön hollandaise och len torsk får hjälp på tallriken av sötsyrlig pomelo – supergott!
Annons
Till recept>>
MÖRK CHOKLADKRÄM MED LEMON CURD OCH MARÄNGFLARN
Len choklad, krämig curd med lite piggt sting av citron toppad med krispig maräng – vilken dröm!
Till recept>>
Annons