Dags för våffelbonanza – 4 recept
Våffeldagen borde vara en röd dag så man kunde vara hemma laga våfflor till dagens alla måltider, hur ska man annars hinna med att testa alla recept? Du får börja i god tid helt enkelt. Här är fyra recept som alternativ till den klassiska våfflan med grädde och sylt. För den som vill ha något matigare har vi potatisvåfflor med mozzarella som toppas med serranoskinka och dragonkräm samt filmjölksvåfflor med pulled chicken och coleslaw. Den belgiska våfflan med kanel serveras med karamelliserade päron och citronvåfflan med vallmofrön smakar bäst med hemgjord lemon curd och generöst med vaniljglass.
våffeljärn bubblor
Få till läckra våfflor med det här våffeljärnet. ANNONS Läs mer och klicka hem det här.
Klassiskt våffeljärn
Skapa klassiska hjärtformade våfflor med det här söta våffeljärnet. ANNONS Läs mer och klicka hem det här.
Belgiska våfflor med kanel och karamelliserade päron
Söta belgiska våfflor med underbar topping av päron, nötter och grädde. Perfekt till eftermiddagskaffet eller desserten.
Till recept>>
POTATISVÅFFLOR MED MOZZARELLA TOPPADE MED SERRANOSKINKA OCH DRAGONKRÄM
Läckra små våfflor till en liten förrätt eller ett gott drinktilltugg innan en god middag.
Till recept>>
Filmjölksvåfflor med pulled chicken, chilisås och coleslaw
Bakpulver gör att våfflorna jäser bra och filmjölken ger även degen en fin syra. Servera dem med pulled chicken som en läcker förrätt eller en lätt lunchrätt.
Till recept>>
CITRONVÅFFLOR MED VALLMOFRÖN OCH LEMON CURD
Lite citron och vallmo i våffelsmeten gör smakupplevelsen helt ny. Med hemgjord lemon curd kan du servera den godaste efterrätten!