4 somriga efterrätter med jordgubbar
I Sverige är jordgubbssäsongen kort men intensiv, så det är inte konstigt att vi vill maxa tiden med vårt allra bästa bär. Jordgubbar funkar ju i allt från sallader till bakverk. Jordgubbstrifle med pekannötscrunch är enkel att göra och vacker att servera, likaså smulpajsrutorna med jordgubb och mandel. Utsökta små bitar att packa ner i picknickkorgen och avnjuta vid närmaste strand. Limemarinerade jordgubbar gör sig fint ihop med en len vaniljparfait, det är sommar i en skål det! Ett spännande tillskott som alla borde testa är den helt otroliga citronpajen med jordgubbar som blir helt magisk i sällskap med färsk timjan och nymalen svartpeppar.
Tips för fräscha gubbar
För att öka hållbarheten på jordgubbarna, tänk på detta:
- Ta direkt bort mögliga bär, annars sprider sig möglet.
- Förvara jordgubbarna i kylen, så håller de längre.
- Snoppa jordgubbarna först när du ska äta dem.
JORDGUBBSTRIFLE MED PEKANNÖTSCRUNCH
Så enkelt, men ändå så otroligt gott!
Recept: Jordgubbstrifle>>
SMULPAJSRUTOR MED JORDGUBBAR OCH MANDEL
En härligt saftig kaka gjord på smuldeg med läcker jordgubbsfyllning.
Recept: Smulpajsrutor>>
FRASIG CITRONPAJ MED JORDGUBBAR
Den sötsyrliga pajen blir helt magisk i sällskap med färsk timjan och nymalen svartpeppar.
Recept: Citronpaj>>
LIMEMARINERADE JORDGUBBAR
Ge jordgubbarna en liten smakskjuts med lime, mynta och socker och servera med en len vaniljparfait.
Recept: Jordgubbar med vaniljparfait>>