4 sorters chiapudding mot orolig mage
Chiapudding och både gott och nyttigt och passar perfekt till frukost och mellanmål. Chiafrön innehåller mycket protein, antioxidanter och vitaminer. Det här gluten- och laktosfria receptet är dessutom perfekt för oroliga magar!
Grundrecept, 1 portion:
2 tsk chiafrön
½ dl havregryn (OBS! ej fiberberikande)
¾ dl laktosfri mjölk
½ dl laktosfri turkisk yoghurt
4 förslag på smaksättning
- 2 tsk lönnsirap och ½ dl blåbär
- 2 tsk kakao, 1 tsk lönnsirap, ½ banan
- 1 msk jordnötssmör, 1 tsk lönnsirap, ½ banan
- ¼ tsk vaniljpulver, 1 msk hallonsylt, ½ dl färska eller frysta hallon
Gör så här:
Blanda chiafrön, havregryn, mjölk och yoghurt i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.
Tips! Uteslut sirapen om du vill ha en helt osötad variant.
Läs också: 5 anledningar att äta mer havregryn
Receptet är hämtat från boken ”Mer lugn mage med god mat” (Lava förlag) av Sofia Antonsson.