4 sorters pizza med alternativa smaker
1. Crisi Tacopizza
Familjefavoriten taco på en pizza. Dubbelt så bra!
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
4 Santa Maria pizza tortilla
8 msk Santa Maria pizza sauce
3 1/2 dl riven ost
Topping:
1 msk olja
400 g nötfärs
1 påse Santa Maria taco spice mix
35 g rucola
16 nachochips
Santa Maria pizza-topping
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen. Tillsätt kryddmix och låt det steka i ett par minuter.
Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela tacofärsen över pizzorna och lägg fyra nachos på varje pizza, fördela resten av osten.
Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Toppa pizzorna med ruccolasallad och pizza-topping. Servera genast med en god sallad på resten av rucolan.
2. Sardellpizza
Salta sardeller och pigg kapris gör den här pizzan till något extra.
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
4 Santa Maria pizza tortilla
1 flaska Santa Maria pizza sauce
3 1/2 dl riven ost
Topping:
1 burk sardeller
2 msk kapris
12 oliver
1/2 kruka färsk basilika
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Lägg på toppingen. Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg.
Garnera eventuellt med pizza-topping och servera gärna med en god sallad till.
3. Pizza caprese
Pizza caprese är en flört med den klassiska kombinationen tomat, mozzarella och färsk basilika som är supergod även på pizza. Oliver på toppen gör susen!
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 färdig pizzadeg
200 g Arla Köket riven ost mozzarella
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 dl svarta oliver
2 msk olivolja
1 dl färsk basilika
flingsalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter tills den har fått fin färg. Skär tomaterna i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Rör ihop tomat, vitlök, oliver och olja. Fördela blandningen på den varma pizzan. Strö över flingsalt och peppar, och lägg på basilikablad.
4. Pizza Bianca Black & White
En smakrik pizza med salt ost, söta russin och ett päron, vackert skuret med kärnhuset kvar. En härlig pizza för dig som älskar dessertost!
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 färdig pizzadeg
150 g Castello black
150 g Castello white
1 päron
1 dl ljusa russin
flingsalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Skär osten i bitar och fördela på botten. Skiva päronet. Lägg på päron och strö över russin. Grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter tills den har fått fin färg. Strö över flingsalt och peppar.