Värmande goda gratänger – 4 recept
Det finns många anledningar till att gratäng är en bestående familjefavorit – det är lättlagat, det går snabbt, det är ett bra sätt att ta tillvara på grönsaker som börjar bli lite trötta och det passar finfint i matlådan! Dessutom passar de bra som både tillbehör och som egen rätt. Med ett par enkla medel skruvar du lätt upp nivån genom att smaksätta med fänkål, en god ost och färska kryddor. Testa dig fram – det mesta passar i en gratäng men vill du ha lite inspiration så spana in våra favoriter här!
BLOMKÅLSGRATÄNG MED FÄNKÅL
Lättlagad gratäng som får spännande smak av fänkålen.
Recept på blomkålsgratäng>>
GRÖNSAKSGRATÄNG MED SPENAT OCH RICOTTA
Smakrik pecorino sätter smak på den gröna gratängen där du kan använda de grönsaker du tycker bäst om.
Recept på grönsaksgratäng>>
POTATISGRATÄNG MED VÄSTERBOTTENSOST
Potatisgratängen blir extra lyxig och god med västerbottensost och ostronskivling.
Recept på potatisgratäng>>
SÖTPOTATISGRATÄNG MED GETOST OCH TIMJAN
Krämig gratäng som får ett fint krips på toppen tackvare parmesan och panko.