5 anledningar till att lussebullarna blir misslyckade
23 nov, 2015
AvJenny Norberg
Lussebullar är verkligen en höjdare i juletid – men kan vara aningen svåra att lyckas helt bra med själv. Här är några vanliga misstag.
Annons
5 vanliga misstag:
1. Inte lägga saffranet i blöt. Har du bråttom kan du mortla saffran med socker för att få ut mer smak.
2. Inte knåda degen tillräckligt länge. Du ska helst knåda degen 20 minuter i maskin!
3. Rulla ut lussekatterna i ett enda svep. Stopp! Låt dem vila i omgångar så att inte glutenet spricker.
4. Pensla med bara uppvispat ägg. Mixa istället ägget med en nypa salt och sila – det blir en lösare äggmassa som är lättare att pensla tunt med.
5. Inte lägga russinen i blöt. Torra russin suger vätska ur degen, dessutom blir de lätt brända. Lägg i blöt innan så har du löst problemet.
Läs också: Recept på klassiska lussebullar
Annons