5 cocktails med den klassiska juicefavoriten Capri Sonne
Som barn eller tonåring hade du troligtvis koll på den tyska juicedrycken Capri Sonne (eller Capri Sun som den också hette, beroende på i vilket land den såldes). Med smak av söt frukt gick den hem hos de flesta och tack vare den smarta förpackningen med sugrör var den enkel att ta med sig i ryggsäcken eller i handen när man var på väg någonstans.
Läs också: ELLEs bloggare tipsar: 7 enkla och läskande sommardrinkar du kan göra själv
Även som vuxen är Capri Sonne en favorit, särskilt när det går att göra den klassiska drycken till en vuxenvariant. Kanske något att bjuda på under en maskeradfest med 90-talstema?
Läs också: Vet du skillnaden mellan drink, grogg och cocktail? (Förmodligen inte)
Capri Sonne säljs inte i alla butiker men självklart går det att göra en egen variant! Vi har samlat fem recept på drinkar on-the-go, med påsen i fokus.
Alla recept är för 1 drink.
1. Capri Sonne och tequila
1 st Capri Sonne Fruit Punch
5 cl tequila
1 limeskiva
1 krm salt
Skär av toppen av påsen, häll i tequila och salt. Garnera med en limeskiva.
2. Capri Sonne och whisky
1 st Capri Sonne Wild Cherry
5 cl Jack Daniels
Körsbär
1 apelsinklyfta för dekoration
Klipp av toppen av påsen och droppa ner några körsbär, häll i whiskyn och slutligen garnera påsen med en apelsinklyfta.
3. DIY-Capri Sonne med jordgubbssmak
Ziplockpåse (återförslutningsbara plastpåsar)
3 cl vodka
5 färska jordgubbar
1/3 kiwi
1 msk råsocker
Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Häll upp i en ziplockpåse, lägg i ett sugrör och förslut påsen.
4. DIY-Capri Sonne med sangria
1,5 dl rödvin
1 dl fruktsoda
0,5 dl apelsinjuice
2 apelsinskivor
2 citronskivor
Is
Häll samtliga ingredienser i en ziplockpåse, sätt i ett sugrör i öppningen och förslut påsen.
5. DIY-Capri Sonne med citronsmak
2-3 dl lemonad, till exempel med smak av citron
4 cl vodka, till exempel Absolut Vodka Citron
Is
1-2 st citronskiva
Häll lemonad, vodka och is i en ziplockpåse och rör om med en sked. Lägg ner en citronskiva och stick ner sugröret i öppningen innan du försluter påsen.
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.