5 goda drycker som gör gott
Ladda på med energi och vitaminer! Här är fem goda drycker som går snabbt att göra och som också gör gott för dig. Hitta en ny favorit redan idag!
Juice med fänkål och mynta
Prova byta ut eftermiddagskaffet mot den här godingen.
2 portioner
Du behöver:
½ fänkål
2 äpplen
1 gurka
4 cm färsk ingefära
300 g ananas
½ citron
1 näve färsk mynta
1 dl vatten
Gör så här:
- Rensa fänkål och skär i mindre bitar. Skölj äpplen och gurka. Skala och riv ingefära fint.
- Skala ananas och skär i bitar. Pressa saften från citronen. Plocka myntablad. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa, tillsätt lite mer vatten om det behövs.
Morotsjuice med ingefära och apelsin
Pigg och frisk med extra sting från ingefära.
2 portioner
Du behöver:
500 g morötter
4 apelsiner
3 cm ingefära
Gör så här:
- Skala morötter och skär i bitar, skala apelsiner och skär i bitar. Pressa morot och apelsin i råsaftcentrifug.
- Skala och finriv ingefäran, vispa ner i juicen och servera.
Vattenmelonslush med lime
Svalkande frisk för varma dagar.
4 portion
Du behöver:
500 g fruktkött från vattenmelon
3 msk pressad limesaft
33 cl mineralvatten
Gör så här:
- Skala vattenmelonen, skär ut 500 g vattenmelonkött i bitar. Lägg melonbitarna i frysen minst 2 timmar.
- Mixa alla ingredienser, häll upp i glas och servera.
Hasselnötsmjölk med hallon
Mild nougatsmakande mjölk med hallon.
1 flaska
Du behöver:
100 g hasselnötter
7 urkärnade färska dadlar
¼ tsk vaniljpulver
3 dl vatten
225 g frysta hallon
Gör så här:
- Rosta hasselnötterna i en torr panna, tills skalet faller av. Ta från pannan och gnid loss skalen i en kökshandduk. Mixa dadlar, hasselnötter, vaniljpulver och vatten i en blender. Sila genom silduk ner i en ren flaska. Drycken håller sig tre dagar i kylskåp.
- Mixa hallonen i hasselnötsmjölken och servera genast.
Powergreenie med grönkål och ananas
Knallgrön, nyttig och energispridande.
4 portioner
Du behöver:
2 äpplen
½ zucchini
1 grön paprika
125 g grönkål
1 näve persilja
1 citron
300 g ananas
1 dl vatten
175 g fryst spenat
Gör så här:
- Skölj äpplen, zucchini och paprika, skär dem i mindre bitar. Riv grönkålen i mindre bitar, skölj persilja och pressa citron. Skala ananas och skär i bitar.
- Mixa ananas, äpplen och vatten i en blender. Tillsätt zucchini, paprika, grönkål, citronsaft och spenat och mixa till konsistensen är krämig men flytande.
Recept: Line Holt Nielsen Foto: Maria Tegner