5 goda röror till Halloumi Fries och Nuggets
Halloumi har ätits på Cypern och i arabländerna under tusentals år. Här i Sverige fick vi vänta till 1984, då Fontana lanserade den gnissliga osten på svensk mark. På 90-talet fick osten riktigt stort genomslag och idag äter inget annat land i världen lika mycket halloumi som Sverige – bortsett Cypern och Grekland.
Förutom att steka, grilla och koka halloumi går den utmärkt att äta som den är. Nu lanseras dessutom två helt nya produkter i frysdisken:
Halloumi Fries och Halloumi Nuggets
– Det är med stor förväntan och spänning som vi lanserar Fontanas hallouminuggets och halloumifries. Det är ett projekt hela företaget har jobbat stenhårt med i nästan två år. Det känns otroligt roligt att förverkliga en helt ny idé till färdig produkt och kunna erbjuda våra konsumenter något helt nytt i dagligvaruhandeln – som passar helt rätt in i tiden. Vi är dessutom extra stolta att våra nyheter är gjorda av 100 % halloumi som uppfyller våra strikta kvalitetskrav på råvara, säger Loizos Papadopoulos, VD Fontana.
De nya produkterna finns i frysdisken hos ICA, City Gross och inom foodservice med säljstart vecka 19. Halloumi Nuggets kostar ca 45,90 kr och Halloumi Freis 39,90 kr.
5 goda och passande röror
Här är 5 goda och enkla recept på passande röror av Jessica Frej:
1. Basilika och vitlök
1 klyfta vitlök
2 dl Fontana Grekisk yoghurt
1 kruka basilika
saft och zest från ½ citron
2 msk olivolja
Gör så här: Mixa allt i en matberedare, tills du får en slät sås.
2. Tryffelkräm med feta
1 pkt Fontana Feta med tryffel
3 dl vispgrädde
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här: Koka upp grädden och låt den koka till 2/3 återstår. Ta av från värmen och smula ner fetaosten. Vispa ihop till en sås och servera varm.
3. Honung- och senapsdipp
2 msk dijonsenap
2 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin
1 msk honung
2 dl Fontana Grekisk yoghurt
1 krm salt
Gör så här: Rör ihop senap och olja. Addera honung. Rör i yoghurt och salt.
4. Bearnaisedipp
2 dl Fontana Grekisk yoghurt
2 msk dragon
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
½ msk äppelcidervinäger
Gör så här: Rör samman samtliga ingredienser.
5. Lime- och sesamdipp
3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
2 dl tahini
1 dl pressad limejuice
Gör så här: Mortla samman ingredienserna till en slät sås. Enklast om du börjar med vitlök och salt.