5 favoritrecept från det italienska köket
Som en förlängning på sommaren så har vi satt ihop en lyxig femrätters meny med smaker från resmålet som har allt – Italien! Tillsammans med ett glas prosecco börjar ni med små friterade torta fritta med parmaskinka och picklad lök. Bordets stjärna är de tunt skivade lammkotletterna och potatisen som stått i ugnen med fänkål och runt den samlas goda tillbehör som puntarellesallad med sardeller och vegopastan orecchiette med sparrisbrococli och pecorino. Till efterrätt blir det en mjuk citronkaka med ricotta och vanilj, gärna med en stark kopp espresso till.
TORTA FRITTA MED PARMASKINKA OCH PICKLAD LÖK
De små friterade bröden ska göras precis innan servering och sedan avnjutas med parmaskinka och picklad lök.
Recept på torta fritta>>
LAMMKOTLETTER MED POTATIS OCH FÄNKÅL I UGN
Tunt skivade lammkotletter serveras här med ugnsrostad potatis och fänkål. Klassiska smaker som samtidigt osar lyx.
Recept på lammkotletter med potatis och fänkål>>
PUNTARELLESALLAD MED SARDELLER
Ett gott och lite annorlunda tillskott på bordet. Om du inte får tag på puntarelle kan du använda endiv eller en annan bitter salladssort.
Recept på puntarellesallad>>
ORECCHIETTE MED SPARRISBROCCOLI OCH PECORINO
Oemotståndlig vegetarisk pasta som är lätt att svänga ihop. Toppa med krispiga brödsmulor och pecorino.
Recept på orecchiette>>
MJUK CITRONKAKA MED RICOTTA
Saftig och fräsch kaka med smak av citron och vanilj