5 RECEPT TILL WORLD MEATFREE DAY
1. Bakad potatis med svamp, timjan och parmesan
Foto: Elsa Billgren
Den gamla 80-tals klassikern i ny tappning, bakad potatis med svamp, timjan och parmesan. Går att variera i oändlighet utifrån vad man har hemma. God att äta som den är eller som tillbehör till sommarens grillat.
2. Bakad rotselleri med svamp och lingon
Foto: Anja Forsnor
Rotselleri blir perfekt att baka i ugn och när man serverar den så här i ”filéer” så tänker man knappt på att det är en vegetarisk rätt. Gifter sig fint med svamp, syrliga lingon och persilja. Perfekt flört med den som är lite ny på vegetarisk mat, för visst ser det nästan ut som en bit kyckling där på tallriken?
3. Grön sushi sallad
Foto: Green Kitchen Stories
Den perfekta kombon av två världar – sushisallad! Använd sesamolja, risvinäger och sjögräs för den rätta sushikänslan och variera grönsakerna efter vad du har hemma. Snabbt och enkelt.
4. Grönkålspizza med pesto
Foto: Half baked harvest
Vit pizza eller pizza blanco, alltså utan tomatsås, bjuder in till helt nya och spännande smakkombination. Som exempelvis den här med basilikapesto, grönkål, zucchini och getost som får det att vattnas i munnen. Köper du dessutom färdig pizzadeg är det bara att slänga på topping och grädda i ugnen.
5. Elsas chèvre chaud
Foto: Elsa Billgren
Den vegetariska klassikern som aldrig går ur tiden. Perfekt för soliga luncher, romantiska rödvinsmiddagar eller att bjuda på när man får besök i sommarstugan. Det går fort, är himmelskt gott och ser ljuvligt ut på tallriken.
Källa: Worldmeatfreeday.com #worldmeatfreeday