Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

5 varianter av Rocky Roads – lyx till hälsofavoriter

26 nov, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Rocky Road är en favorit för många på julens dessertbord. Här finns det klassiska godiset i nya tappningar, från lyx till en mer hälsosam variant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rocky Roads är nog ett av julens mest populära godis. Det är otroligt enkelt att göra eftersom du bara blandar ner de ingredienser du tycker om i en smält chokladsmet som du låter sedan låter stelna. För att Rocky Roads ska bli som allra bäst är en kombination av sött, lite salt, lite segt och en aning krispigt det allra godaste.

Här är våra 5 favoritvarianter av Rocky Roads:

1. Lyxiga Rocky Roads

En lite lyxigare variant av det klassiska receptet med kondenserad mjölk för en mjukare kaka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

lyxiga-rocky-roads-recept
Via: apumpkinandaprincess

Du behöver:

200 gram mjölkchoklad

200 gram mörk choklad

25 gram smör

1 burk osötad kondenserad mjölk (ca 400 gram)

Annons

250 gram Dumlekola

2-3 dl salta jordnötter

cirka 200 gram små marshmallows

Gör så här:

Bryt chokladen i bitar och smält ihop med smöret i en skål över vattenbad.

När allt är smält tillsätter du den kondenserade mjölken och rör om.

Skär Dumlekolorna i 2-3 bitar/styck och blanda ner i chokladsmeten ihop med jordnötterna och marshmallows. Rör om.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper och häll ut smeten. Smeten ska vara cirka 2-3 centimeter tjock. Låt allt stelna innan du skär eller bryter upp bitar.

2. Rocky Roads White Edition

Vit choklad och torkade bär blir en riktigt god kombination!

Via: bestfriendsforfrosting
Via: bestfriendsforfrosting

Du behöver:

400 gram vit choklad

1 dl honungsrostade jordnötter

1/2 dl torkade tranbär

1/2 dl torkade jordgubbar

Annons

1/2 dl marshmallows

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad.

Skär jordgubbarna i bitar och blanda med tranbär, marshmallows och jordnötter.

Blanda ner hela blandningen i den smälta chokladen och rör om. Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna innan du bryter kakan i bitar.

3. Paleo Rocky Roads

Är det möjligt att göra en hälsosam variant av Rocky Roads? Definitivt!

Via: donalskehan
Via: donalskehan

Du behöver:

0,5 dl macadamianötter

0,5 dl mandlar

4 msk rå kakao

6 msk smält kokosolja

1 msk agavesirap

1 msk osötat jordnötssmör

1/2 apelsin, skuren i bitar

1 krm salt

Gör så här:

Hacka nötterna i grova bitar. Smält kokosoljan i ett kastrull och rör ner kakao, nötter, nötsmör och agavesirap. Häll smeten i en form, strö över apelsinbitar och låt stå i kylen i 1,5 timme innan servering.

4. Barnens favorit

En len och söt variant som inte har några utstickande smaker,

Via: a
Via: chocolateandtoast

Du behöver:

300 gram vit Toblerone (original fungerar lika bra)

150 gram ljus fudge

20 st Dumlekolor

2 msk grädde

Annons

Ev. 0,5 dl salta jordnötter

Gör så här:

Skär Dumlekolor och fudge i små bitar.

Bryt Tobleronechokladen i bitar och smält ihop med grädden i ett vattenbad.

Blanda ner godisblandningen och jordnötterna i den smälta chokladen och rör om.

Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna innan du bryter chokladen i bitar. Dekorera gärna med stora bitar av skumtomtar och fudge.

5. Den nyttiga varianten av Rocky Roads

För dig som vill avnjuta det klassiska julgodiset utan att få i dig mängder av tillsatt socker.

Via: bodyandsoul
Via: bodyandsoul

Du behöver:

200 gram mörk choklad sötad med stevia

1 dl torkade bär, exempelvis torkade blåbär och gojibär

1 dl grovhackade nötter, exempelvis pistagenötter och cashewnötter

1 dl bovetepuffar

1 msk kokosolja

1 krm flingsalt

Ev. kokoschips att strö över chokladbitarna

Gör så här:

Blanda bär, bovetepuffar, nötter och salt i en skål.

Smält chokladen ihop med kokosolja i ett vattenbad.

Häll bärblandningen i den smälta chokladen, rör om och häll ut över ett bakplåtspapper. Strö över kokoschips (valfritt).

Låt stelna innan du bryter upp bitar.

Annons