6 varianter på den populära bananpannkakan
Bananpannkakor är ett gott och nyttigt alternativ till den traditionella pannkakan. Servera som de är eller med topping som smält choklad (minst 70%), färska bär, vaniljkvarg, keso, bacon, jordnötssmör, skivad banan, lönnsirap eller sylt.
1. Basrecept på bananpannkaka
Du behöver:
– 2 ägg
– 1 banan
Gör så här:
Mixa ägg och banan med en stavmixer eller en gaffel. Klicka ut plättar och stek i kokosolja eller smör. Servera med valfri topping.
2. Bananpannkakor för den hungriga
Du behöver:
– 2 bananer
– 2 ägg
– 1 dl havregryn
– 1/2 tsk vaniljpulver
– 1 krm salt
Gör så här:
Mixa bananer, ägg och havregryn i en skål. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.
3. Bananpannkakor med mango
Du behöver:
– 2 ägg
– 1 banan
– 1/2 mango
– 1 krm salt
Gör så här:
Mixa bananer, ägg och mango med en stavmixer. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.
4. Amerikanska bananpannkakor med bacon
Du behöver:
– 2 ägg
– 1 banan
– 3,5 dl mjöl
– 2 msk socker
– 2,5 tsk bakpulver
– 2,25 dl mjölk
– 0,5 tsk vaniljpulver
– Smör att steka i
– Baconskivor
– ev. lönnsirap
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Ta en ny skål och blanda mosad banan, mjölk, ägg och vaniljpulver. Blanda samman båda skålar med en slev. Klicka i smör i en het panna och stek plättar. Förvara pannkakorna på en plåt i ugnen på väldigt låg värme, cirka 30 grader, så de håller sig varma. Stek baconskivorna. Servera med lönnsirap.
5. Bananpannkakor med spenat
Du behöver:
– 2 ägg
– 1 banan
– 1 näve färsk bladspenat
– 1,5 dl havremjölk
– 1/2 tsk fiberhusk
Gör så här:
Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.
6. Veganska bananpannkakor
Du behöver:
– 2 dl havregryn
– 1 banan
– 1 dl mandelmjölk
– 1 krm salt
Gör så här:
Mixa grynen i en blender. Häll i mandelmjölken och mixa igen. Skär bananen i små bitar och mixa i dessa. Lägg en klick olja (till exempel kokosolja) i en stekpanna och värm på medelvärme. Klicka ut små plättar i pannan och vänd när smeten börjar lägga sig.