6 vinslushies att svalka sig med i sommar
Den typiska barndrycken av söt och smaksatt, krossad is är perfekt att omvandla till en uppfriskande vuxenversion.
Grundreceptet är superenkelt och du häller bara ditt favoritvin i en isbricka och fryser kuberna under natten. Ta ut och mixa med juice, saft eller lemonad och färsk frukt och bär. Du kan också mixa vin med fryst frukt.
1. Roséslushie
Du behöver:
1 flaska rosévin
1,1 dl lemonad
isbitar
lavendelkvist till garnering (valfritt)
Gör så här:
1. Häll upp vinet i en isbricka och frys över natten eller tills vinet är helt fryst.
2. Kombinera de frysta vinkuberna med lemonaden och några isbitar i en blender.
3. Mixa tills du får en isig konsistens och servera med en kvist lavendel.
Recept och foto: Style Me Pretty
2. Vinslushie med blåbär och vaniljglass
Du behöver:
1,1 dl frysta blåbär
1,1 dl vitt vin
4 msk vaniljglass
1 msk sirap (valfritt)
4 isbitar
Gör så här:
1. Blanda blåbär, vaniljglass och vin i en blender och mixa till slät konsistens.
2. Tillsätt sirap och servera i kylt vinglas.
Recept och foto: Blueberry Council
3. Vinslushie med persika
Du behöver:
4,5 dl fruktigt vin (i receptet används Sauvignon blanc)
2-3 medelstora persikor (som du blancherat, skalat, skurit i bitar och fryst)
några ofrysta bitar persika för garnering
Gör så här:
1. Blanda vinet med de frysta persikobitarna i en blender, mixa tills du får en slät puré.
2. Om vinmixen är för varm och rinnig, ställ i frysen och rör om var 30:e minut tills du får en bra konsistens.
3. Vinslushien går bra att förbereda och ha i frysen, men ta ut den cirka 15 minuter före servering. Vill du använda en hel flaska vin? Dubbla bara övriga ingredienser.
Recept och foto: Dessert For Two
4. Vinslushie med sommarfrukt
Du behöver:
2,25 dl frysta jordgubbar
2,25 dl frysta persikobitar
2,25 dl frysta vindruvor
4,5 dl vitt vin
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en blender och mixa fint.
2. Häll över i glas och garnera gärna med färsk frukt. Servera.
Recept och foto: ModernMommyHood
5. Vinslushie med mixade bär
Du behöver:
1 flaska vin (i receptet används Zinfandel)
2,25 dl frysta mixade bär
Gör så här:
1. Mixa bär och vin i en blender och häll purén i en grund skål.
2. Ställ i frysen i 30 minuter och skrapa den isiga ytan med en gaffel. Gör detta cirka tre omgångar.
3. Dela upp slushien i två till fyra glas (beroende på storleken), låt stå i fem minuter och servera.
Recept och foto: Dessert For Two
6. Rödvinsslushie
Du behöver:
1 flaska rödvin (i receptet används Cabernet Sauvignon)
6,75 dl vatten
1 ½ tsk citronjuice
2,8 dl socker
2 fryspåsar
Gör så här:
1. Blanda socker och citronjuice i en blender i en minut.
2. Lägg en av påsarna i den andra och häll sockerblandningen, vatten och vin i påsen. Rör om eller skaka tills sockret är upplöst.
3. Stäng båda påsarna och lägg i frysen i 10 timmar eller tills du fått en slushig konsistens.
4. Häll upp och servera.
Recept och foto: America’s Table