7 restauranger i Stockholm som sätter guldkant på vardagen
1. Dubbla Deli
I Hötorgshallen hittar du denna nyöppnade pärla som Sveriges Mästerkock-deltagarna Hedvig Henrekson och Zacke Lindqvist Hansson ligger bakom. Dubbla är deras take på den oslagbara kombon amerikanskt-italienskt med mackor i fokus. Längtar du efter en Meatball Sub eller en Aubergine Parm är det hit du ska gå – här får du matiga mackor med generöst pålägg, smält ost och högkvalitativa italienska råvaror. Ät här eller ta med, bara du går dit! Se hela menyn här!
2. Fabriken – by Pontus
Vid årsskiftet öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof sin nya restaurang i Nacka Strand – och riktar blicken mot L.A. Fabriken by Pontus Frithiof är en plats där dåtid möter framtid, med en stil som flörtar med den pulserande energin från USA:s västkust. Tanken är att Fabriken ska bli en levande mötesplats för alla – oavsett om man är där för en snabb frukost, en lång lunch, ett möte eller ett glas vin på eftermiddagen. Förutom en generös restaurangdel finns det även en chambre séparée, ett orangeri, ett bageri och en deli. Det kommer även öppnas upp en uteservering i trädgården till sommaren. Fabriken by Pontus Frithiof blir inte bara en restaurang, utan en destination för både små och stora evenemang. Läs mer här.
3. Riche Fenix
Från och med den 8 januari inleds ett nytt koncept på Riche Fenix – pastaonsdagar! Varje onsdag i januari och februari utökas menyn med en unik pastarätt för att lysa upp vinterns kalla dagar. Vi springer och bokar bord!
– Pasta är comfort food när den är som bäst och mat som de allra flesta har en stark relation till, vilket gör att smakerna verkligen måste sitta. Jag älskar att äta pasta men framför allt älskar jag att göra min egen. Vi inleder pastaonsdagarna med frikadeller i tomatsås och tagliatelle – och känslan är att det kommer bli en extra mysig dag mitt i veckan under den mörka vintern! säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.
4. MXCO
Är du på jakt efter autentisk mexikansk mat så är det MXCO du ska gå till. Här äter du riktigt gott för en riktigt bra peng! På menyn hittar du genuina rätter från Mexikos kust, otroliga tacos från grillen, ostiga quesadillas och kanske världens godaste guacamole med nachos. José Manuel Cruz Martinez, som själv har rötter i Mexiko, har skapat skapat ett ställe som minskar hemlängtan för alla mexikaner i Sverige – och för alla svenskar som drömmer om en semester. Kom förbi på en lång middag och smaka er igenom menyn eller slink in på en aw och låt barchefen Brenda Corghi ta hand om er, hon råkar vara expert på mezcal och tequila. Njut av god mat, härlig stämning och mexikansk gästfrihet!
5. Cheap Noodles
Enkelt och prisvärt koncept: buljong, snabbnudlar, toppings. Svårare än så är det inte. För 65 kr får du dig en värmande kopp nudlar, smaksatt efter ditt tycke och smak – mitt i city. Cheap Noodles ligger i Hötorgshallen i Stockholm. Ett perfekt ställe för en snabb lunch, middag eller mellanmål. Nudlar sitter liksom aldrig fel!
6. Panza
I hjärtat av Vasastan har en ny italienare slagit upp dörrarna – på Elite Palace Hotel hittar du Panza. Panza är en modern trattoria där gästerna får följa med på en autentisk smakresa genom Italien. Råvaror och tradition står i centrum här, allt tillagat med restaurangens egna lilla twist. Missa för guds skull inte att testa deras arancini svedesi (friterad risotto med Västerbottensost) eller capers verde (säsongens tomater med burrata)! Kom hit på lunch en vardag, eller middag och aperitivo alla dagar i veckan. För den som drömmer om ett barnfritt middagsbesök så erbjuder Elite Palace Hotel barnpassning på sitt Palace Playground – ett fantasifullt lekrum där barnen kan leka i en kreativ miljö under översikt av erfarna barnpassare. Läs mer på ANNONS elite.se.
7. Stockholm Stadshotell
Gänget bakom krogarna Café Nizza, Tengu och Babette har öppnat upp till Stockholm Stadshotell – i hjärtat på Södermalm. Redan i december öppnade de upp för matgäster och hotelldelen öppnar i februari. Totalt blir det 32 rum, två restauranger, en bar, en gästlounge, bastu och innergård. Den anrika byggnaden uppfördes på 1870-talet för Stiftelsen Konung Oscar I:s minne och många av originaldetaljerna har bevarats. Hotellet drivs av krögare och mat och dryck står i centrum. Båda restaurangerna erbjuder mat med nordiska smaker och globala influenser. Läs mer här!