Asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad
25 maj, 2022
Grilla gemsallad och färsklök, skiva den asiatiskt marinerade flanksteken och toppa allt med en ljuvlig sesamdressing. Showstopper – vi lovar!
Annons
Asiatiskt marinerad flankstek med grillad gemsallad
Grillad sallad är numera en given hit på bordet.
4 portioner
Du behöver:
750 g flankstek
3 msk soja
1 msk lime
3 msk sesamolja
2 gemsalladshuvuden
4 färsklökar
Olja, till pensling
Salt och peppar
Sesamdressing:
4 msk majonnäs
2 tsk soja
3 tsk tahini
2 tsk risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk honung
Till servering:
Färska örter
1 baguette
Gör så här:
- Putsa köttet och vänd det i en marinad av soja, lime och sesamolja och låt dra i plastpåse i kylen minst 30 minuter, gärna över natten.
- Skölj salladen och dela på hälften på längden. Skala lökarna och dela dem på hälften på längden. Pensla dem med olja.
- Ta köttet ur marinaden, krydda med salt och peppar och grilla i cirka 5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Ta köttet från grillen och låt vila under bakplåtspapper. Grilla sallad och lök i 1–2 minuter på varje sida tills de får färg.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen.
- Skär upp köttet tvärs över fibrerna och lägg upp tillsammans med sallad, lök och färska örter. Servera tillsammans med bröd och sesamdressing.
Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner
Annons