9 sätt att förvandla nudlar till trendig ramen
24 sep, 2018
AvMikaela Larsson
De flesta kanske associerar snabbnudlar med studenttider och innan-löning-lunch, men nudlar, eller ramen som det heter på japanska, har så mycket mer att erbjuda.
Annons
Att de japanska nudlarna fått ett uppsving är en tydlig trend, både på bloggar och restauranger. Häromåret blev till exempel restaurangen Ai Ramen belönad med Gulddraken för årets budgetkrog. Och det är inte svårt att förstå, ramen är både gott, snabblagat och kan göras otroligt billigt.
Vi har hittat de 9 läckraste varianterna av den japanska snabbmaten.
1. Miso och shiitake ramen med hoisinglaserad tofu
2. Vitlöksnudlar med vårlök
3. Jordnötsramen
4. Kimchi ramen
5. Hemmagjord take away-ramen
6. Misoramen med krispig ”shredded pork” och rostad vitlök-sesamolja
7. Sriracha ramen
8. Bacon och ägg-ramen
9. Ramen med räkor och sockerärtor
Nudelskola + recept
Risnudlar, glasnudlar och äggnudlar. Har du koll på vad som är vad i nudelvärlden? Vi listar fem sorters nudlar – och vad du kan använda dem till.
Till nudelskolan >>
Annons