Leilas After Eight-cupcakes
12 st
Du behöver:
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad (70 %)
24 bitar (250 g) After eight
Mint cream frosting:
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl flytande honung
150 g mörk kvalitetschoklad (70%)
pepparmyntsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt en After eight och tryck ner i varje cupcake. Spara resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något.
Finhacka den mörka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja. Låt krämen svalna något. Fyll en spritspåse med rundtyll med frosting och spritsa den på kakorna.
Relaterade recept:
Leilas classic cupcakes
Leilas mandelpavlova-cupcakes
Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm. Fler recept hittar du här.