Ägg Benedict med bacon
23 nov, 2015
AvRedaktionen
Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt bestående av pocherat ägg serverat på rostat bröd med hollandaisesås och skinka. Man kan även byta ut skinkan mot bacon.
Annons
Ingredienser:
4 skivor bacon
1 brioche/muffins
3 ägg
150 g smör
1 citronklyfta
cayennepeppar
Gör så här:
- Stek baconet knaprigt. Rosta en muffins eller brioche i brödrost eller ugn.
- Pochera ett ägg: Koka upp vatten, slå av värmen. Knäck ett av äggen i en kopp och häll det försiktigt i det varma vattnet. Låt det ligga alldeles stilla i fyra minuter.
- Såsen: Smält smöret. Separera de två sista äggen i gula och vita. Vispa ihop gulorna i en skål som tål värme. Ha skålen över vattenbad (en kastrull med kokhett vatten). Tillsätt smöret lite i taget medan du vispar in allt mellan gångerna. Smaka av med citronsaft och lite cayennepeppar.
- Vid servering lägger du baconet på brödet och det pocherade ägget överst. Därefter häller du på rikligt med sås.
Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.
Annons