Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägg med bröd- och baconlindad sparris

05 mar, 2018
AvRedaktionen
Ägg med bröd- och baconlindad sparris.
Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt. Utan ägg passar dessa sparrisknyten perfekt på ett buffébord.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

8 gröna sparris

2 skivor rågbröd

8 baconskivor

flingsalt

4 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 215°, grill. Skölj sparrisen, bryt av den träiga änden. Skär rågbrödet i 8 tunna stänglar, lite kortare än sparrisen. Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt.

Lägg sparrisknytena på en bakplåts pappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10–15 minuter tills sparrisen är mjuk och baconet genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt.

Koka äggen löskokta i cirka 6 minuter och servera till sparrisknytena. Doppa gärna knytena i ägget!

Ägg med bröd- och baconlindad sparris.
Ägg med bröd- och baconlindad sparris.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons