Ägg med bröd- och baconlindad sparris
05 mar, 2018
AvRedaktionen
Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt. Utan ägg passar dessa sparrisknyten perfekt på ett buffébord.
Annons
4 personer
Du behöver:
8 gröna sparris
2 skivor rågbröd
8 baconskivor
flingsalt
4 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 215°, grill. Skölj sparrisen, bryt av den träiga änden. Skär rågbrödet i 8 tunna stänglar, lite kortare än sparrisen. Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt.
Lägg sparrisknytena på en bakplåts pappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10–15 minuter tills sparrisen är mjuk och baconet genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt.
Koka äggen löskokta i cirka 6 minuter och servera till sparrisknytena. Doppa gärna knytena i ägget!
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons