Ägg i moln – så gör du trendiga frukostfavoriten
Instagram har blivit en stor inspirationskälla för många när det gäller allt från mode till mat och dryck. Mattrender kommer och går men vi kan nog vara överens om att det är i fotoappen vi hittar många av dem.
Senast i raden av Instagramtrender är ägg i moln, eller cloud eggs som det heter på engelska. Äggulan är solen och runt om den ligger hårt vispad äggvita som liknas vid moln. Både gott och enkelt att lyckas med.
Så här gör du ägg i moln:
Du behöver:
1 ägg/person
elvisp (vanlig visp fungerar också, men det tar längre tid)
bakplåtspapper
ugn
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulan från äggvitan.
2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast.
3. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt.
4. Lägg in äggvitan i ugnen i 4-5 minuter.
5. Lägg äggulan i mitten av ”molnet” och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter.
6. Ät ägget som det är eller lägg på en macka!
Foto och beskrivning: Just a Taste