Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägg och bacon-muffins

23 nov, 2015
AvRedaktionen
Ägg och bacon-muffins.
Gillar du ägg och bacon? I så fall måste du testa att göra ägg och bacon-muffins! Perfekt till frukost, brunch eller mellanmål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Till tre muffins behöver du:

3 skivor ljust bröd

olja

3 skivor bacon

3 ägg

3 tsk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Använd ett glas för att ta ut runda bitar ur brödskivorna.
  3. Pensla med lite olja och tryck ner dem i tre muffinsformar.
  4. Lägg baconskivorna runt längs insidan av formarna.
  5. Knäck äggen i formarna.
  6. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.
  7. Strö över gräslök vid servering.

Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.

Ägg och bacon-muffins.
Ägg och bacon-muffins. Foto: Erik Hannemann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons