Krämig äggcocotte med stekt svamp
17 nov, 2014
AvRebecca Wictor
En cocotte – eller kokott – är en liten rund portionsform. Här som en krämig och lyxig förrätt med ägg, grädde och svamp. Gott att doppa ett härligt bröd i!
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Ingredienser:
100 g stekt svamp
1 msk smör
4 stora ägg
2 dl grädde
Till servering:
svartpeppar
ärtskott
bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Smörj 4 st små ugnsfasta portionsformar. Fördela svamp och grädde i formarna. Knäck i ett ägg och blanda försiktigt runt, så att gulan fortfarande är hel. Grädda i vattenbad mitt i ugnen i cirka 15 minuter, äggvitan ska ha stelnat, men gulan ska vara krämig och inte fast. Servera med nymald svartpeppar, ärtskott och bröd.
Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt
Annons