Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Krämig äggcocotte med stekt svamp

17 nov, 2014
AvRebecca Wictor
Krämig äggcocotte med stekt svamp.
En cocotte – eller kokott – är en liten rund portionsform. Här som en krämig och lyxig förrätt med ägg, grädde och svamp. Gott att doppa ett härligt bröd i!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

100 g stekt svamp

1 msk smör

4 stora ägg

2 dl grädde

Till servering:

svartpeppar

ärtskott

bröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj 4 st små ugnsfasta portionsformar. Fördela svamp och grädde i formarna. Knäck i ett ägg och blanda försiktigt runt, så att gulan fortfarande är hel. Grädda i vattenbad mitt i ugnen i cirka 15 minuter, äggvitan ska ha stelnat, men gulan ska vara krämig och inte fast. Servera med nymald svartpeppar, ärtskott och bröd.

Krämig äggcocotte med stekt svamp.
Krämig äggcocotte med stekt svamp.

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt

Annons