Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ägghalvor med brynt smör-röra och laxrom

15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
AvMaud Onnermark
Recept på ägghalvor med brynt smör-röra och laxrom
Ägghalvor är ett måste på alla påskbufféer så slå på stort i år och bjud på extra lyxiga varianter med brynt smör-röra och laxrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Ägghalvor med brynt smör-röra och laxrom

Snabbt, enkelt och gott!

Bjud på ägghalvor med brynt smör-röra med laxrom

4 portioner

Du behöver:

4 hårdkokta ägg
25 g smör
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk crème fraiche
1 msk hackad bladpersilja
1 msk finhackad gräslök
Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

1 handfull färsk körvel
25 g färsk laxrom

Gör så här:

  1. Koka äggen i 8–10 minuter om du inte redan har kokta ägg. Kyl, skala och halvera äggen.
  2. Smält smöret i kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Låt svalna. Pilla ut äggulorna och mosa ihop med smör, citronsaft, crème fraiche och hackade kryddörter med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt och peppar och fyll ägghalvorna med fyllningen. Garnera med lite körvel och laxrom och servera.

Foto: Betina Hastoft, Tia Borgsmidt, Nina Malling, Ulrika Pousette

Annons