Äggröra med keso på rostat rågbröd
13 aug, 2016
AvRedaktionen
Har du testat att göra äggröra på kokt ägg och keso? Gott, enkelt och laddat med protein. Ägget kan kokas i förväg och är enkelt att ta med till jobbet.
Annons
1 port
Tid: 10 min
Du behöver:
1 ägg
2 msk keso
½ msk hackad gräslök
Örtsalt
1 skiva rågbröd
1 tsk smör
Några salladsblad, förslagsvis, frissé, lollo rosso eller isbergssallad
Gör så här:
1. Lägg ett ägg i en kastrull med vatten. Låt koka upp och koka sedan på medelvärme i ca 5-7 min (beroende på hur löskok du vill ha ditt ägg). Ta av kastrullen från plattan och spola ägget med kallt vatten. Häll av vattnet.
2. Mosa samman ägget och keson med en gaffel. Blanda om du vill ner hackad gräslök. Smaka av med örtsalt.
3. Rosta brödet i brödrost. Bre på smör och lägg på sallad. Toppa med äggröran och lite extra gräslök.
Annons