Äggsallad med curry, garam masala och aprikoser
4 personer
Äggsallad är ett av mina absoluta favorittillbehör, men kryddningen är viktig för att den inte ska bli mesig och trist. Jag rör ned en knivsudd curry för smak och färg. Här har jag lagt till den indiska kryddblandningen garam masala och gurkmeja för extra färg. Jag toppade dessutom med strimlade aprikoser, mest för att det är så gott med lite sötma mot de kryddiga äggen.
4 hårdkokta ägg
2–3 msk majonnäs, köpt eller hemgjord
1 knivsudd vardera av curry, garam masala och gurkmeja
1 knivsudd fransk senap
salt och svartpeppar
Till servering:
en näve mjuka, söta, torkade aprikoser i strimlor
Skala och hacka äggen. Blanda med majonnäs och kryddor. Smaka av med salt och nymalen peppar. Ställ kallt till servering, och dekorera då med strimlade aprikoser.