Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Äggsallad med curry, garam masala och aprikoser

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Äggsallad är ett av mina absoluta favorittillbehör, men kryddningen är viktig för att den inte ska bli mesig och trist. Jag rör ned en knivsudd curry för smak och färg. Här har jag lagt till den indiska kryddblandningen garam masala och gurkmeja för extra färg. Jag toppade dessutom med strimlade aprikoser, mest för att det är så gott med lite sötma mot de kryddiga äggen.

4 hårdkokta ägg

2–3 msk majonnäs, köpt eller hemgjord

1 knivsudd vardera av curry, garam masala och gurkmeja

1 knivsudd fransk senap

salt och svartpeppar

Till servering:

en näve mjuka, söta, torkade aprikoser i strimlor

Skala och hacka äggen. Blanda med majonnäs och kryddor. Smaka av med salt och nymalen peppar. Ställ kallt till servering, och dekorera då med strimlade aprikoser.

Annons